Знам, че е сезона на тиквата, праз и други, но ми дойдоха малко в повече тиквите в кухнята.
Миналата седмица джа дни дупа от тиква, вчера- печена на фурна и тъкмо си мислех "пуу, остана ми още едно малко парче за бърз десерт" и днес ново количество. Затова новото голямо парче го нарязах на по-малки и го сварих на пара, а след това сложих в торбички и прибрах във фризера. Добре, но остана по-малкото за десерт.
Утре ученикът ще носи една чаша тиква с орехи, украсена с резени ябълка. Количестжото сварена тиква е около 600 грама, 4 бисквити, шепа орехи, 1 ч.л. канела, 2 с.л. стафиди и 3 с.л. мед, кафява захар или друг естествен подсладител.
Хубаво е тиквата да се намачка с вилица, а бисквитите и орехите да се смелят на по-едро. Всичко се разбърква и се слага в купички. Декорира се с тънко нарязани парченца ябълка.
Една пластмасова чаша е достатъчно количество за едно по-голямо дете или възрастен.
Общо за 6 порции: 1,20 лв.