Рецептите на македонски

Тиква с кашкавал и салвия

Съвсем до скоро не ядях сладка тиква освен на тиквеник. Знаем, че като на баба тиквеника никой не прави :) Но въпреки чудесните вкусни сладки рецепти, не ядях сладка тиква. Ситуацията се промени, когато започнах да варя парчета на пара за училищна закуска. Случайно попаднах на този солен вариант в една книга за разделно хранене. 
И така:
  • сварени на пара кръгове тиква
  • няколко листа салвия
  • хималайска сол, черен пипер
  • кашкавал или моцарела
Върху леко намазнена тава (или върху хартия за печене) се слагат подправените със сол и пипер от двете страни кръгове тиква. Отгоре се слага по един лист салвия и тънко парче кашкавал. Запича се във фурната и е готово за ядене.
С моцарела би станало по-вкусно, защото тя се запича по различен начин.


Общо - около 0,50ст на порция

Предполагам, тиквата може направо да се изпече с подправките и кашкавала без да е сварена на пара предварително.