Дълго време забравям да ви представя тази рецепта. Количеството е за два пъти ядене, поне у нас, което е добре, защото през седмицата няма много време за готвене. Да, чудесно е да имаме всеки ден нещо различно, но това не винаги е възможно. Тази рецепта е от лесните, които се правят бързо и стават по много.
И така, ето продуктите:
- 2 глави лук
- 500гр пилешко чисто месо
- 3-4 моркова
- 3-4 кисели краставички
- 300гр гъби
- 1 пиперка
- 1 с.л. ситно насязан корен целина
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. захар
- 1 дафинов лист
- 1 винена чаша червено вино (около 60мл)
- щипка черен пипер
- 2с.л. нишесте
- чубрица
- хималайска сол
Сервира се с картофи, ориз или пилаф. Или с топъл хляб ;)
Вкъщи се иска да има повече сос за топкане и обикновено гледам да сложа повече вода.
Надявам се идеята да ви хареса за неделен обяд.
Общо: около 15 лева.