Рецептите на македонски

Салата от карфиол със заливка

Салатата е многу вкусна и лека.

За три порции ми бяха необходими:

  • 1кг пресен карфиол
  • 150гр овче кисело мляко ( или каквото има, може и йогурт)
  • 3 с.л. зехтин
  • сол, копър на вкус
  • (чисто експериментално в част от заливката сложих майонеза без яйца, не беше лошо)
Карфиолът се измива, подсушава и разделя на розички. Слага се в чинии. Който не може да яде пресен карфиол, може да си го свари в подсолена вода или на пара. Трябва да е добре отцеден, за да не разводни заливката. В един среден буркан се слагат останалите продукти и се разбиват добре. С тях се залива карфиола. 
Децата обикновено ядат сварен карфиол. С по-малките деца още работим по въпроса с ядене на пресни зеленчуци.

Общо - около 5 лева.