За тези банички не трябват часове подготовка, но ако гладните са повече, този, който точи корите и пече баничките, направо си е окапал на печката :) На времето това беше едната ми баба. Тя ги печеше директно на котлона. Сега като по-модерни, печем на тефлонови, керамични, други тигани, за които не е необходим зехтин, масло... разбирайте, печем на сух тихан. Съставките са съвсем прости, но резултатът е много вкусен. С един хубав чай от мащерка и лимон... Да не прекалявам, ето и необходимите продукти:
- 1 1/2 ч.ч. вода
- 1 ч.л.сол
- 1 с.л. зехтин
- интегрално брашно колкото е необходимо за меко тесто ( около 4 чаши, но добавени по малко, не всичко наведнъж)
Пекат се бързо, но някъде на десетата баничка някакси започнах да се чувствам прецакана, защото вместо баничките да се трупат под капака, на кухненския плот се трупаха празни чинии, които чакаха да бъдат напълнени.
Щях да забравя колко струваха.
Общо за около 15 банички и 2 "палачинки" - около 80ст.
Общо за около 15 банички и 2 "палачинки" - около 80ст.