Необходими продукти:
- 1 шаран (около 2,5 кг. )
- 2 моркова
- 2 картофа
- 1 корен кервиз (целина)
- 1 корен пъщарнак
- 1 глава лук
- 2 лимона
- магданоз
- 1/2 литър бяло вино
Добре изчистен, шаранът се измива и посолява отвътре и отвън. Засича се през 2 см. В засечените места се слагат резени лимон. Зеленчуците се нарязват на малки парченца. С една част от зеленчуците и парчета лимон се напълва вътрешността на шарана. Останалите зеленчуци се слагат около рибата. Не се слага мазнина. Налива се виното и първо шаранът се пече покрит с алуминиево фолио 1 час, а след това още 1/2 час - 40 минути без фолио на 200 градуса.
Добър апетит !
Общо: около 20 лева.