Сега не е сезона на тивичките и са малко по-скъпи, но си заслужава да се пробва тази рецепта и извън сезона.
Необходими продукти:
- 1 тиквичка
- 50 гр. извара
- 20 гр. сусам (печен)
- 1 малка скилидка чесън
- магданоз
- 1 морков
- 50 гр. варена царевица
- зехтин
- сол
- френски магданоз (за декорация)
Тиквичките се нарязват на дълги тънки ленти, напръскват се с малко зехтин и се печат на ребраст тиган, за да омекнат малко, а след това се оставят да се охладят. И морковите се изпичат по същия начин. Междувременно слагаме изварата в купа и разбъркваме добре с нарязания на ситно чесън,магданоза и сусама. С това пълнежът е готов. Взимаме тиквичка, слагаме на единия край една лъжичка пълнеж, един морков и няколко зърна царевица. Завива се на руло и се украсяват с френски магданоз.
Тази е моята идея, но вие можете да смените пълнежа според вашия вкус. От една тиквичка излизат около 10 рулца.
Цената на предястието зависи от цената на тичкичките, но удоволствието си заслужава и една по-скъпа тичкичка!
Общо: около 1,20лв.