Днес версиите са две: топла и студена.
За топлата версия е необходима малко подготовка и ако зеленчуците не се варят в уред за готвене на пара, трябват повече съдове.
● 1 средна глава цвекло
● 2 средни моркова
● 1 яйце
● 1 яйце
● 1 ч.л. горчица
● зехтин, сол
● чесън на прах
Цвеклото и морковите се почистват и се нарязват на парчета, след това се сваряват на пара 30-40 минути (или отделно в различни съдове, за да не се боядисат морковите), яйцето се сварява за 5 минути. Приготвя се дресинга от зехтина, сол, горчица и чесън на прах, разбърква се добре и с него се заливат готовите топли зеленчуци. Отгоре се слага нарязано на ситно яйце.
Засища достатъчно, за да послужи и за обяд на работа.
- 1 средна глава цвекло
- 2 средни моркова
- 2-3 ореха
- магданоз
- зехтин
- балсамов оцет или лимон
- 1/2 ч.л. мед
- сол (ако е необходимо)
Общо -около 1,50 лева.