Не че не става и за лятото, но някак е по-вкусно, когато навън е студено.
Продуктите:
- 500-600гр. пилешки дроб
- 500гр пресни гъби
- 2-3 глави лук
- един морков (може и без него)
- 50мл бяло вино
- 2-3 с.л. нишесте
- хималайска сол,пипер, може малко къри
Първо дробът трябва да се свари. След това се нарязва на парченца и се оставя настрана заедно с течността. Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в малко зехтин. Добавят се нарязаните на филийки пресни гъби и сол. Като изври водата, се слага дробът и част от прецедената течност. Нишестето се разбърква добре със студена вода и се изсипва в тигана с непрекъснато бъркане. Слагат се и другите подправки и когато се сгъсти достатъчно, е готово.
Може да се сервира с ориз, картофено пюре, кус-кус, пилаф.
Общо: около 6 лева